Üzembe helyezés

Miért jó Neked, ha üzembe helyezve kapod a kerékpárt?

A kerékpárokat gyártótól függően 50-80%-os állapotban küldik a kereskedőkhöz. A gyárban csupán az összeszerelést és az alapbeállításokat végzik el. A gyártó garanciát csak egy szakszervizben üzembe helyezett kerékpárra vállal.

Ha kerékpárt vásárolsz nálunk, akkor a kerékpár adatlapján kiválaszthatod, hogy kéred-e annak üzembe helyezését vagy sem. Ha kéred, kerékpárodat üzembe helyezett állapotban, kitöltött és hitelesített, emiatt érvényes garanciakönyvvel kapod meg. Csupán pár apró mozdulat hiányzik ahhoz, hogy nyeregbe pattanhass. A futárszolgálat az év végi időszakban az ugrásszerűen megnövekvő csomagforgalom miatt szünetelteti az extra méretű küldemények szállítását, így a csomagméretek szabályozása miatt a dobozban csak kiszerelt első kerékkel (és leszerelt első sárvédővel), kiszerelt vagy elfordított kormánnyal és kiszerelt pedálokkal férnek el a kerékpárok.

Milyen hátrányokat szenvedsz el, ha nem kéred az üzembehelyezést?

Első utad egy szervizbe kell, hogy vezessen, ahol üzembe helyezik a kerékpárod. Ez sok időt és többletköltséget jelent neked. Átlagosan 5000-10000 Ft az üzembe helyezés díja, és esetenként több napig nem tudod használni a kerékpárod a hosszú várakozási listák miatt.

Ha nem helyezteted üzembe a kerékpárt, nem lesz rá garanciád. Ha nincs szakszerűen üzembe helyezve a kerékpárod, akkor a gyártó megtagadhatja a garancia vállalását. Ennek oka a nem jól meghúzott csavarok, rosszul beállított alkatrészek által okozott, nem tervezett használatból eredeztethető meghibásodások.

A rejtett hibák nem kerülnek feltárásra. Sajnos olykor előfordul, hogy a gyárban valamit rosszul végeznek az összeszerelés alatt, ami első ránézésre illetve a minőségvizsgálat során nem derül ki a nem teljesen komplett üzembe állítás miatt. Tipikusan ilyen hibák a rövid bowden külsők alkalmazása, véletlenül rossz méretű monoblokk beszerelése, stb…

Az üzembe nem helyezett kerékpár baleset és életveszélyes. Ezt talán nem kell sokat magyarázni. A nem megfelelő nyomatékkal meghúzott kormány, kormányszár, kerék, egy rosszul beállított fék veszélyezteti a mi vagy a forgalom többi résztvevőjének testi épségét.

Ha máshol helyezteted üzembe a bringát, akkor számolnod kell a hosszadalmas garanciális ügyintézéssel. Ha nem a vásárlás helyén helyezteted üzembe a kerékpárt, akkor a felmerülő hibák esetén minden esetben meg kell vizsgálni, hogy gyártási hibáról vagy az üzembe helyezés miatti problémáról van-e szó.

Milyen előnyei vannak, ha üzembe helyezve kéred a kerékpárt?

A kerékpár megérkezése és a kicsomagolása után maximum egy 10 perces művelet áll előtted és már tekerhetsz is.

Érvényesített garanciakönyvet kapsz, így a kerékpárra vonatkozik a teljeskörű gyártói garancia.

A rejtett hibák feltárásra és kijavításra kerülnek.

Egy maximálisan biztonságos kerékpárt kapsz!

Garanciális dolgok esetében mindig fordulhatsz hozzánk bizalommal.