Fitness kerékpár

Fitness kerékpárok

A viszonylag új kategóriát képviselő fitness kerékpárok felépítésének alapját az országúti kerékpár adta. Ezek a biciklik kellő sportosságot nyújtanak, ami a lehető legnagyobb kényelemmel párosul. Alkalmasak mindennapi közlekedésre – ez jelenti a legnagyobb különbséget a fitness és az országúti bringák között –, ugyanis nem hajlított, hanem egyenes kormánnyal szerelik fel őket. Éppen emiatt a fitness kerékpáron az ülés is kényelmesebb, mert nem kell hajlott testhelyzetben tekerni.

A kényelmesebb használatot támogatva az országúti biciklikénél szélesebb, ballonosabb gumikkal rendelkeznek. Ez nemcsak nagyobb stabilitást, könnyebb irányíthatóságot biztosít, de a defektkockázatot is csökkenti.

Sokoldalú biciklik. Városi közlekedésre, országúti tekerésre és bringatúrákra egyaránt alkalmasak, már ha műúton haladunk velük. Az országúti kerékpároknál kevésbé sportosak, de jó a dinamikájuk, és az emelkedőkkel is megbirkóznak.

Szükség esetén fel lehet szerelni őket sárvédővel, csomagtartóval, kitámasztóval. Ami a fékrendszerüket illeti, gyakoriak a patkófékkel szerelt, illetve a V-fékes, ritkábban tárcsafékes fitness bringák.

Összesen 14 találat