City kerékpár

Városi (city) kerékpár

Ahogy neve is elárulja, a city kerékpárokat azoknak fejlesztették ki, akik viszonylag rövid távokat szeretnének megtenni biciklijükkel, pl. a munkahelyükig vagy bevásárolni. Több kiegészítővel is felszerelhetőek, praktikusan csomagtartóval és kosárral is, kialakításuk elsődleges szempontja pedig a kényelem.

A városi kerékpárok jellemzője az alacsony átlépésű váz, a magas-íves kormány, állítható kormányszárral, és a széles nyereg – ezáltal biztosítanak kényelmes tartást. Bizonyos típusoknál teleszkópok nyelik el az út egyenetlenségeit. Világításukat általában a beépített gyári dinamó adja, a korszerűbb típusokon már az első kerékagyba beépített, úgynevezett agydinamó biztosítja a lámpák megfelelő fényét. A city kerékpárok általában egysebességesek, és 3 sebességes agyváltóval vannak fölszerelve. Ritkán előfordul 7, esetleg 8 sebességes agyváltóval szerelt típusuk is.

A városi kerékpárok, hogy jól szolgálják tulajdonosukat, nem igényelnek gyakori karbantartást. Nehezebbek, mint a sportkerékpárok, és nem is lehet velük száguldozni, de azért érdemes jól szétnézni a modellek között, hiszen a gyártók figyelembe veszik, hogy valaki hosszabb utakra is szeretné használni a city bike-ját.

1–16 / 18 találat